SKŁADNIKI
- 1 puszka tuńczyka,
- 6 jajek,
- 2-3 łodygi selera,
- pół cebuli,
- 2 ogórki kiszone lub konserwowe,
- 2-3 łyżki majonezu,
- 1 łyżka tahini,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Zaczynam od pokrojenia selera. Następnie posypuję solą i odstawiam.
- Liście selera, ogórki i jajka również drobno siekam. Dodaję do wcześniej pokrojonych posolonych łodyg selera.
- Tuńczyka odsączam z zalewy i dodaję do reszty składników.
- Na koniec majonez, tahini, sól i pieprz i dokładnie mieszam.
- Sałatkę podaję schłodzoną.
MAKROSKŁADNIKI w całości
- Tłuszcz ok. 100 g,
- Białko ok. 70 g,
- Węglowodany ok. 14 g,
- Kalorie 1265 kcal