Kategorie
Keto wytrawnie

| SCHABOWE PIECZONE Z KAPUSTĄ KISZONĄ

Super pyszne rozwiązane dla całej rodziny. Kolejny dowód na to, że życie w stylu low carb jest proste i smaczne

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto i low carb znajdziesz w eBookach oraz pakietach eBooków

WYKONANIE

  1. Kila godzin wcześniej lub poprzedniego dnia rozbijam schab na cieńsze plastry, Obsypuję solą, pieprze i imbirem. Odstawiam do lodówki.
  2. Połowę masła rozpuszczam na patelni. Smażę pokrojoną cebulę, gdy będzie miękka dodaję kapustę. Duszę pod przykryciem ok. 60 minut. Jeśli będzie potrzeba dolewam gorącej wody. Na koniec dodaję przyprawy, majeranek i słodką paprykę.
  3. Kapustę układam na dnie naczynia (chyba, że patelnia, na której była smażona nadaję się do pieczenia w piekarniku). Na kapuście układam kawałki schabu. 
  4. Przecier pomidorowy mieszam ze śmietaną doprawiam solą i paprykę. Polewam mięso tak, żeby całość była dokładnie przykryta sosem. Na wierzch rozrzucam skrawki masła.
  5. Przykrywam naczynie i wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika. Po 10 minutach zdejmuję przykrywkę i zmniejszam temperaturę do 170°C i piekę jeszcze ok. 40-50 minut. Smacznego! 
  6.  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *