
SKŁADNIKI:
- 3 białka,
- 3 duże albo 4 małe jajka,
- 70 g mielonego siemienia lnianego,
- 70 g mąki migdałowej,
- 50 g mąki kokosowej,
- 20 g łupiny babki jajowatej,
- 80 g ciepłej wody,
- 70 g rozpuszczonego masła,
- 1 łyżeczka soli,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
WYKONANIE:
Wszystkie składniki blednuję na do uzyskania jednolitej gęstej masy. Przekładam do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia.
Piekę w nagrzanym do 170°C piekarniku przez ok. 45-55 minut. Kroję po ostudzeniu. Smacznego!
Makro w całości chleba:
- tłuszcz: ok. 140 g
- białko: ok. 80,5 g węglowodany: ok. 13,3 g
- kcal ok. 1677
Makro w jednej kromce (chleb można podzielić na ok. 20 średniej grubości kromek):
- tłuszcz: ok. 7 g
- białko: ok. 4,03 g węglowodany: ok. 0,7 g
- kcal ok. 83,9