Kategorie
Keto pieczywo Keto wytrawnie

KETO CHLEB WERSJA KOLEJNA ;)

SKŁADNIKI:

  • 3 białka,
  • 3 duże albo 4 małe jajka,
  • 70 g mielonego siemienia lnianego,
  • 70 g mąki migdałowej,
  • 50 g mąki kokosowej,
  • 20 g łupiny babki jajowatej,
  • 80 g ciepłej wody,
  • 70 g rozpuszczonego masła,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.

WYKONANIE:

Wszystkie składniki blednuję na do uzyskania jednolitej gęstej masy. Przekładam do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia.

Piekę w nagrzanym do 170°C piekarniku przez ok. 45-55 minut. Kroję po ostudzeniu. Smacznego!

Makro w całości chleba:

  • tłuszcz: ok. 140 g
  • białko: ok. 80,5 g węglowodany: ok. 13,3 g
  • kcal ok. 1677

Makro w jednej kromce (chleb można podzielić na ok. 20 średniej grubości kromek):

  • tłuszcz: ok. 7 g
  • białko: ok. 4,03 g węglowodany: ok. 0,7 g
  • kcal ok. 83,9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *