Kategorie
Keto wytrawnie

KOTLETY RYBNE

SKŁADNIKI:

  • 700 g ryby (u mnie mintaj),
  • 80 g cheddara startego na drobnych oczkach,
  • 1-2 jajka,
  • 1,5 łyżki mąki z zielonego groszku (można zastąpić kokosową),
  • 1,5 łyżki mielonego siemienia lnianego,
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku,
  • 1 cebula,
  • garść koperku i natki pietruszki,
  • sól, dużo świeżo mielonego pieprzu,
  • tłuszcz do smażenia. 

WYKONANIE:

  1. Rybę jeśli była mrożona, rozmrażam i dokładnie odsączam.
  2. Następnie kroję drobno razem z cebulą lub korzystam z maszynki do mielenia i rozdrabniam na dużych oczkach. Dodaję pozostałe składniki i dokładnie mieszam.
  3. Formuję kotlety (u mnie wyszło 12 sztuk) i smażę na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego! 

Makro w całości:

  • tłuszcz ok. 86 g
  • białko ok. 159 g
  • węglowodany: ok. 8 g
  • energia ok. 1446 kcal

Makro w jednym kotlecie (wyszło 12 sztuk):

  • tłuszcz ok. 7,2 g 
  • białko ok. 13,3 g 
  • węglowodany: ok. 0,7 g 
  • energia ok. 121 kcal

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *