SKŁADNIKI:
- 250 g brokułu,
- 100 g startego cheddara,
- 2 żółtka,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- pół łyżeczki kurkumy,
- ćwierć łyżeczki ostrej papryki,
- pół łyżeczki soli,
- pół łyżeczki oregano.
WYKONANIE:
- Brokuł ścieram na tarce lub rozdrabniam w malakserze. Dodaję starty cheddar, przyprawy, oliwę oraz żółtka.
- Dokładnie mieszam. Ciasto rozsmarowuję na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Kroję w kratkę, u mnie 8 prostokątnych chlebków, tak żeby między nimi była niewielka szczelina.
- Piekę w nagrzanym do 170°C piekarniku, aż chlebki ładnie zrumienią się i wyschną ok 20-25 minut. Po upieczeniu czekam, aż ostygną. Smacznego!