Kategorie
Keto wytrawnie

JAJECZNA ZAPIEKANKA Z BROKUŁEM I ŁOSOSIEM

SKŁADNIKI:

  • 1 brokuł,
  • 1 łyżka mąki kokosowej,
  • 1 łyżka mąki z zielonego groszku (można zastąpić także kokosową),
  • 7 jajek,
  • 100 g wędzonego łososia,
  • łyżka skórki startej z cytryny,
  • 3 posiekane ząbki czosnku,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • świeżo mielony pieprz,
  • natka pietruszki.

WYKONANIE:

Nagrzewam piekarnik do 180-190°C.

Na dnie naczynia układam brokuła podzielonego na mniejsze kawałki, posypuję szczyptą soli i polewam oliwą.

Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 10 minut.

W tym czasie blenduję jajka z mąką i solą.

Na podpieczonym brokule układam kawałki łososia, posypuję posiekanym czosnkiem oraz skórką z cytryny.

Polewam roztrzepanymi wcześniej jajkami.

Piekę jeszcze przez 10-15 minut w tej samej temperaturze. Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *