Kategorie
Keto pieczywo

| BEZGLUTENOWE BUŁECZKI Z MAKIEM Jak upiec keto bułki z makiem?

Kolejna propozycja na bułki bez glutenu. Jeśli jesteście fanami maku ta propozycja przypadnie Wam do gustu 😉

SKŁADNIKI na 8 średniej wielkości bułek

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Jajka lekko ubijam, dodaję jogurt. Mieszam dokładnie. Dodaję sypkie składniki. Dokładnie łączę. Odstawiam na 10-15 minut, aż łupina napęcznieje, a ciasto zrobi się gęste.
  2. Z ciasta formuję 8 kulek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piekę w nagrzanym piekarniku, najpierw z termoobiegiem 15-20 min. w temp. 170-180°C, a następnie „góra-dół” 15-20 minut w temp. 160-170°C (trzeba obserwować, żeby bułki nie przypiekły się za bardzo).

Makroskładniki w jednej bułce:
  • białko 5,7 g
  • tłuszcz 5 g
  • węglowodany 1,6 g
  • kcal ok. 74

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *