Kategorie
Keto desery

SMAK DZIECIŃSTWA CIASTO DOMEK | CHATKA DESER Z PRL w wersji LOW CARB i KETO

Dziś super smaczna podróż sentymentalna 😉 Konfiturę możemy zastąpić świeżymi owocami. Jedną warstwę zrobić kakaową. W każdej wersji absolutnie polecam!

SKŁADNIKI NA CIASTO

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ

oraz

POLEWA

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i miksuję do połączenia. Dzielę na dwie części. Każdą umieszczam pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkowuję/rozcieram na płaski placek o mniej więcej równych bokach. Każdy placek piekę piekę góra-dół w temp. 150-160°C przez ok. 20 minut (najlepiej obserwować). 
  2. Składniki na masę miksuję. Wstawiam do lodówki, żeby masa zaczęła tężeć. 
  3. Następnie 1/3 porcji masy przekładam ostudzone już placki. Na wierzch kładę pozostałą masę. Na środku wzdłuż układam konfiturę (lub świeże owoce).
  4. Ciasto kroję na trzy równe części, tak żeby część z konfiturą była po środku (najlepiej składanie ciasta zrobić na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej). Ciasto składamy do środka chwytając za boki, żeby uzyskać trójkątne ciasto. Zawijam w papier lub folię, na której było składane i wstawiam do lodówki do całkowitego zastygnięcia. 
  5. Dekoruję rozpuszczoną czekoladą połączoną z mascarpone.  Kroję po całkowitym zastygnięciu polewy. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *