Kategorie
Keto pieczywo

KETO PITA BEZ JAJEK BEZ NABIAŁU

Super proste i niezawodne. Do przygotowania w parę minut. Można kombinować z dodatkami i przyprawami (polecam z czosnkiem i oregano).

Możemy także przygotować jako mniejsze placki. Po ostudzeniu nie tracą na elastyczności i wciąż bardzo dobrze smakuję 😉 Absolutnie polecam!

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych przepisów na keto bułki i bochenki znajdziesz w pakiecie:

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki umieszczam w misce i łączę do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiam na kilka minut. W tym czasie lekko natłuszczam patelnię i podgrzewam na niewielkim ogniu. 
  2. Ciasto przekładam na papier do pieczenia i rozsmarowuję do uzyskania płaskiego okrągłego placka. 
  3. Papier z ciastem przekładam na patelnię kładąc ciastem do dołu. Po kilku chwilach, bez trudu odklejam papier znajdujący się na górze. 
  4. Chlebek piekę/suszę na bardzo małym ogniu. Po ok. 7-8 minutach, gdy zastygnie i zrumieni się od od spodu odwracam i rumienię z drugiej strony (przez ok. 2-3 minuty). 
Makroskładniki  w całości
  • białko 1,5 g 
  • tłuszcz 18 g
  • węglowodany 0,6 g
  • kalorie 184 kcal

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *