Kategorie
Keto pieczywo

KETO CHLEBEK BOCHENEK ŁUBINOWY Z MAKIEM  

Dla tych, którzy szukają nowych smaków i rozwiązań😉 Szybki, prosty i inny od poprzednich keto wypieków. I jeszcze ten mak… Można także upiec w foremkach do tartaletek lub donutów😉

SKŁADNIKI

*najlepiej w temperaturze pokojowej.

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych przepisów na keto bułki i bochenki znajdziesz w pakiecie:

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki umieszczam w misce i miksuję do połączenia.
  2. Masę przekładam do naczynia (ok. 15 x 25 cm) wyłożonego papierem do pieczenia.
  3. Piekę w nagrzanym piekarniku, najpierw z termoobiegiem 15-20 min. w temp. 170-180°C. Następnie „góra-dół” 15-20 minut w temp. 160-170°C (najlepiej obserwować i sprawdzić patyczkiem).
  4. Studzę na kratce. Kroję po całkowitym ostudzeniu. 
MAKROSKŁADNIKI w całości / w jednej kromce (15):
  • białko 83 / 5,5 g
  • tłuszcz 66 / 4,4 g
  • węglowodany 16 / 1 g
  • kalorie 1020  / 68 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *