SKŁADNIKI
- ok. 120 g tuńczyka w oliwie,
- kawałek startego selera korzeniowego,
- kawałek pora,
- 1 łyżka oliwy,
- 2 łyżki masła,
- 3-4 łyżki ugotowanej kaszy łubinowej,
- ok. 170 g sosu pomidorowego,
- opcjonalnie liść laurowy,
- płatki chili,
- sól, odrobina pieprzu ziołowego,
- 1-2 łyżki soku z cytryny,
- natka pietruszki.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w ebooku:
WYKONANIE
- Na patelni podgrzewam oliwę i masło. Dodaję posiekany por oraz wiórki selera. Smażę kilka chwil, aż stracą jędrność.
- Następnie dodaję ugotowaną kaszę, sos pomidorowy (może być sos z warzywami) i odrobinę soli. Doprowadzam do zagotowania, przykrywam i duszę na niewielkim ogniu przez ok. 8 minut.
- Wyłączam ogień dodaję rybę, sok z cytryny, przyprawy, natkę pietruszki i gotowe 😉
Makroskładniki w całości:
- białko 56 g,
- tłuszcz 52 g,
- węglowodany 30 g,
- kalorie 842 kcal.