Kategorie
Keto wytrawnie

POŻYWNA ZUPA POMIDOROWA LOW CARB

Zupa na chłodne dni ⛄ Dodatki możemy zmienić lub wzbogacić zgodnie ze stylem życia i odżywiania 😉

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w ebooku:

WYKONANIE

  1. Mięso kroję plastry, a następnie w cieniutkie paseczki (możemy dodatkowo każdy plaster lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, wtedy uzyskamy naprawdę cienkie skrawki). Na patelni podgrzewam łyżkę smalcu i smażę mięso z każdej strony. Zmniejszam ogień i duszę przez kilkanaście minut (jeśli trzeba dodaję odrobinę wody). Gdy mięso będzie kruche lekko posypuję solą i czosnkiem granulowanym. Przykrywam i odstawiam.
  2. W garnku rozpuszczam masło. Dodaję pokrojoną paprykę i kawałki pora. Smażę z każdej strony. Po kilku chwilach dodaję gorący rosół. Doprowadzam do zagotowania zmniejszam ogień, przykrywam i gotuję 10-15 minut. Następnie dodaję passatę i śmietanę i blenduję do wygładzenia. Stawiam na ogniu i mocno podgrzewam  (nie trzeba doprowadzać do zagotowania).
  3. Doprawiam solą, dodaję cynamon i paprykę. Mieszam. 
  4. Gorącą zupę podaję z wcześniej przygotowanymi skrawkami mięsa. Posypuję natką pietruszki i płatkami chili. 
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (4):
  • białko 125 / 31,3 g
  • tłuszcz 105 / 26,3 g
  • węglowodany 35 / 8,8 g
  • kalorie 1572 / 393 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *