SKŁADNIKI
- 4 jajka,
- 80 g mielonego złotego siemienia lnianego odtłuszczonego,
- 40 g mąki migdałowej,
- 20 g mąki bambusowej (błonnik bambusowy),
- 40 g roztopionego masła lub smalcu,
- 70 g ciepłej wody,
- 1 łyżka octu jabłkowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 niepełna łyżeczka soli.
NADZIENIE
* podlinkowane, pogrubione produkty z listy składników możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych przepisów na keto bułki i bochenki znajdziesz w pakiecie:
WYKONANIE
- Drobno pokrojoną cebulę smażę na oliwie, aż się zeszkli. Na koniec dodaję masło, doprawiam solą i przyprawami, mieszam i przykrywam.
- Składniki na ciasto łączę i odstawiam na kilka minut.
- Z ciasta lepię kulki (najlepiej zwilżyć lub natłuścić oliwą dłonie). Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki lub dna kubka / miski robię wgłębienia w bułkach (warto posmarować oliwą, żeby ciasto nie kleiło się). Wgłębienia w bułkach wypełniam farszem. Posypuję makiem.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika piekę w temp. 170°C przez 10-15 min. z termoobiegiem,
- następnie góra-dół w temp. 150°C przez 10-15 minut (najlepiej obserwować). Studzę na kratce.
2 odpowiedzi na “KETO CEBULARZE”
Brawo! piękna akcja te przypisy Keto. to prowadzi do odchudzania i do zdrowia. proszę ciągle te przypisy dawać i ludzi nauczą to jeść. Jedno mi sie nie podoba !!! jak zwykle Polak postępuje według:” Cudzego chwalicie swojego nie znacie!”. przecież to dr. Kwaśniewski jako pierwszy pisał o diecie wysoko tłuszczowej i nisko węglowodanowej! Do tej diety trzeba wrócić. to co pan Dr. Kwaśniewski pisze w swoich książkach to te panie dietetyczki z keto nie mają zielonego pojęcia.
Dziękuję za komentarz i sugestię. Dieta optymalna jest nam znana i od niej prawie 20 lat temu zaczynałam przygodę z tłustym życiem. Pozdrawiam serdecznie.