Kategorie
Keto wytrawnie

PAPRYKOWA PASTA Z FETĄ

Wspaniale smakuje ze świeżymi warzywami lub jako smarowidło do keto kanapek.

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w ebooku:

WYKONANIE

  1. Na patelni podgrzewam masło i oliwę. Dodaję czosnek i paprykę podzieloną na mniejsze kawałki i smażę przez kilka minut aż straci jędrność. Wyłączam ogień i przykrywam, żeby dodatkowo zmiękła.
  2. Gdy papryka lekko ostygnie przekładam do miski, dodaję fetę i śmietanę / jogurt przyprawy i natkę pietruszki i blenduję do powstania gładkiej masy.
  3. Podaję ze świeżymi warzywami lub jako smarowidło do keto kanapek.
Makroskładniki w całości:
  • białko 38 g,
  • tłuszcz 68 g,
  • węglowodany 11 g,
  • kalorie 804 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *