Kategorie
Dania obiadowe Keto wytrawnie

WYBORNY OBIAD ZA KILKA ZŁOTYCH

Smaczne, proste i niedrogie! Polecam!😊

SKŁADNIKI

Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK.

Piękne solidne deski kuchenne kupisz w Tavola (kliknij i zobacz).

WYKONANIE

  1. Na patelni podgrzewam smalec. Dodaję pokrojoną cebulę smażę przez kilka chwil.
  2. Następnie starty seler, marchew i pietruszkę. Smażę i mieszam.
  3. Serca kroję w talarki/plastry. Dodaję do warzyw i cały czas smażę. Gdy tylko serca stracą różowy kolor dodaję gorący rosół oraz ziele angielskie i liść laurowy.
  4. Doprowadzam do zagotowania. Zmniejsza ogień, przykrywam i duszę, aż serca zmiękną (ok. 20 minut). Po tym czasie dodaję przecier/passatę pomidorową. Doprowadzam do zagotowania i jeszcze przez kilka chwil gotuję na niewielkim ogniu.
  5. Dodaję przyprawy, mieszam i gotowe!
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (4):
  • Białko 118 / 29,5 g,
  • Tłuszcz 109 / 27,3 g,
  • Węglowodany 23 / 5,8 g,
  • Kalorie 1592 / 398 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *