SKŁADNIKI
- 2 jajka,
- 200 g serka kanapkowego,
- 10 g rozpuszczonego masła,
- 15 g wiórków kokosowych,
- 10-15 g waniliowego lub śmietankowego budyniu w proszku,
- szczypta proszku do pieczenia,
- 1-2 łyżki erytrolu,
- szczypta soli,
- wanilia lub aromat śmietankowy / waniliowy/ cytrynowy,
- odrobina tłuszczu do natłuszczenia patelni (np. smalec gęsi).
Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK.
Piękne solidne deski kuchenne kupisz w Tavola (kliknij i zobacz).
WYKONANIE
- Wszystkie składniki blenduję na gładkie, jednolite ciasto.
- Porcje ciasta smażę na lekko natłuszczonej patelnie (u mnie o średnicy ok. 18 cm) z obu stron na złoty kolor.
- Grubość ciasta według uznania. Możemy smażyć cienkie elastyczne jak naleśniki lub grubsze jak typowe pancakes.
Makroskładniki w całości:
- Białko 31 g,
- Tłuszcz 63 g,
- Węglowodany 23 g,
- Kalorie 778 kcal
2 odpowiedzi na “PANKEJKI SERNIKOWE RACUCHY NALEŚNIKI”
saganek super 👍 dziś będzie robione 😉
Cieszę się 😍