Kategorie
Keto wytrawnie

ROLADA Z MIĘSA ROSOŁOWEGO

Kolejny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu 😊 Dobór składników do farszu według uznania i zasobów w lodówce 🙃

SKŁADNIKI

Farsz

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  • W misie malaksera umieszczam mięso, jajka, por, czosnek, ser cheddar oraz przyprawy. Rozdrabniam do uzyskania jednolitej masy.  
  • Masę mięsną przekładam na papier do pieczenia formując prostokąt. Ścieram jajka, układam kawałki papryki (ewentualnie ogórka) oraz posiekaną natkę pietruszki. 
  • Zwijam w rulon jak roladę (pomagam sobie papierem). Zawijam dokładnie w papier, boki zabezpieczam i przekładam do naczynia (forma a’la keksówka).
  • Piekę w nagrzanym piekarniku przez 40 minut w temp. 160-170ºC. Po wyjęciu z piekarnika przecinam papier, żeby rolada odparowała. Kroję po lekkim ostudzeniu. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *