SKŁADNIKI
- 100 g wątróbki drobiowej pokrojonej w kostkę,
- 2 jajka,
- 2 łyżki śmietany 18 %,
- 1 łyżka smalcu,
- 1 łyżka masła,
- sól, pieprz,
- garść zielonej cebulki.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto przepisów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Na patelni podgrzewam smalec. Dodaję drobno pokrojoną wątróbkę. Smażę i mieszam, aż wątróbka straci różowy kolor.
- Następnie wątróbkę zsuwam na jedną połowę patelni. Na drugiej kładę masło i śmietanę i mieszam do połączenia.
- Następnie dodaję jajka i łączę całość. Smażymy do ulubionego poziomu ścięcia jajek. Na koniec doprawiam solą.
- Przed podaniem posypuję pieprzem i natką pietruszki.
Makroskładniki w całości:
- Białko 33 g,
- Tłuszcz 46 g,
- Węglowodany 4 g,
- Kalorie 570 kcal.