SKŁADNIKI
- 3 jajka*,
- 130 g serka kanapkowego śmietankowego (np. California, Twój smak, Almette)*,
- 25 g drobnej mąki kokosowej,
- 15 g mąki łubinowej,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 25 g rozpuszczonego, ostudzonego masła,
- 2-3 łyżki erytrolu,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- opcjonalnie wanilia,
- niepełna łyżeczka
- proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- 60 g pokrojonego jabłka.
*w temperaturze pokojowej
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie składniki na ciasto łączę do uzyskania jednolitej masy.
- Dodaję drobno pokrojone jabłka i mieszam. Ciasto przekładam do foremek na muffiny, u mnie 9 porcji.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp. 150-160⁰C przez ok. 30 minut. Ostudzone posypać słodzikiem w pudrze.
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (9):
- Białko 39 / 4,3 g,
- Tłuszcz 66 / 7,3 g,
- Węglowodany 15 / 1,7 g,
- Kalorie 822 / 91,3 kcal.