Kategorie
Keto wytrawnie

ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z WOŁOWINĄ

Syci, rozgrzewa i przepyszna. Polecam na jeszcze chłodne dni 😉

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE 

  1. W głębokim garnku rozpuszczam tłuszcz. Dodaję pokrojony czosnek i starty imbir. Gdy zaczną rumienić się dodaję pokrojone mięso. Smażę i mieszam, aż  straci różowy kolor. Dodaję gorącą wodę lub rosół. Doprowadzam do zagotowania, przykrywam i zmniejszam ogień. Gotuję do miękkości.
  2. Następnie dodaję pokorojone warzywa, liście kapusty dodaję w dwóch etapach, najpierw grube części. Ponownie doprowadzam do zagotowania. Przykrywam i duszę, aż warzywa lekko zmiękną.
  3. Na koniec dodaję delikatniejsze części liści kapusty, mleczko kokosowe oraz sól. Jeszcze przez kilka chwil gotuję na małym ogniu.
  4. Doprawiam do smaku skórką i  sokiem z cytryny, pieprzem i kolendrą. Posypuję natką pietruszki oraz szczypiorkiem. 
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (4):
  • białko 106 / 26,5 g,
  • tłuszcz 59 / 14,8 g,
  • węglowodany 13 / 3,3 g,
  • kalorie 1018 / 256 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *