Kategorie
Keto pieczywo

Szybka KETO PITA / Chlebek z patelni

Szybki keto chlebek z patelni. Można zajadać z różnymi dodatkami, na ciepło i na zimno. Polecam!

SKŁADNIKI 

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE 

  1. Zaczynam od zblendowania mozzarelli, oliwy, kefiru i jajka do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodaję pozostałe, czyli suche składniki i łączę. Odstawiam na ok. 10 minut. 
  2. Po tym czasie ciasto dzielę na 2-3 porcję-kulki. Smaruję oliwą układam pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozcieram do uzyskania okrągłego i płaskiego placka (grubość według uznania). 
  3. Przekładam na suchą patelnię i piekę na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. 

W celu ułatwienia przekładania ciasta na patelnię, możemy posłużyć się arkuszem papieru, na którym rozwałkowaliśmy porcję ciasta. Układamy wtedy ciastem do dołu (bezpośrednio na suchą patelnię). Po kilku chwilach bez trudności odklejamy papier znajdujący się na górze.  

Makroskładniki  w całości (wersja z siemieniem lnianym) / w jednej porcji (3):
  • Białko 43 / 14,3 g 
  • Tłuszcz 68 / 22,7 g
  • Węglowodany 8,6 / 2,9 g
  • Kalorie 851 / 283,7 kcal.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Makroskładniki  w całości (wersja z mąką kokosową) / w jednej porcji (3):
  • Białko 38 / 12,7 g
  • Tłuszcz 73 / 24,3 g
  • Węglowodany 9,2 / 3,1g
  • Kalorie 874 / 291,3 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *