SKŁADNIKI
- kapusta pekińska ok. 500 g (bez zewnętrznych liści),
- 2-3 jajka,
- 50 g twardego sera np. parmezan, grana padano, cheddar,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 1-2 łyżki oliwy,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Kapustę kroję w plastry o grubości ok. 2 cm. Jajka roztrzepuję z oliwą, czosnkiem, solą i pieprzem. Na koniec dodaję starty ser.
- Pokrojoną kapustę układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko polewam oliwą z oliwek. Przykrywam masą serową.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp. 160ºC ok. 30 min.(najlepiej obserwować).
Makroskładniki w całości:
- białko 44 g,
- tłuszcz 51 g,
- węglowodany 9 g,
- kalorie 695 kcal.