SKŁADNIKI
- ok. 250 g pokrojonego lub mielonego mięsa wieprzowego,
- 2 jajka,
- 80 g startego żółtego sera,
- pół cebuli,
- ćwierć łyżeczki ostrej papryki,
- 1 łyżeczka oregano,
- ćwierć łyżeczki lub więcej soli,
Na wierzch
- 1-2 łyżki sosu pomidorowego,
- ulubione dodatki
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- W misie malaksera umieszczam pokrojone mięso, jajka, cebulę, ser, przyprawy i sól. Rozdrabniam do uzyskania jednolitej masy.
- Masę dzielę na 5-6 porcji. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nadaję pożądany kształt i grubość naszych mini pizz. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę (góra-dół) w temp. 170⁰C przez 15 minut.
- Następnie smaruję sosem pomidorowym. Układam ulubione dodatki, posypuję serem i kontynuuję pieczenie, aż ser rozpuści się (u mnie ok. 15-20 minut).
Makroskładniki w całości (bez dodatków):
- Białko 86 g
- Tłuszcz 55 g
- Węglowodany 6 g
- Kalorie 863 kcal
2 odpowiedzi na “KETO MINI PIZZE KETO ZAPIEKANKI BEZ MĄKI”
Dzięki za dawkę fajnych przepisów
Dziękuję za komentarz 🙂