Kategorie
Dania obiadowe Keto wytrawnie

| ŻOŁĄDKI DROBIOWE CURRY Z WARZYWAMI

Pożywne, smaczne i niezawodne!! Polecam!!

SKŁADNIKI

Do przygotowania wywaru:

Do przygotowania sosu:

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Żołądki zalewam wodą, dodaję ziele angielskie i liście laurowe oczyszczone warzywa. Doprowadzam do zagotowania, przykrywam i gotuję na niewielkim ogniu przez ok. 1,5 godziny.
  2. Zostawiam do lekkiego ostudzenia.
  3. Na patelni rozpuszczam tłuszcz i smażę pokrojone warzywa. Gdy lekko zrumienią się dodaję pokrojone ugotowane żołądki. Dodaję także trochę wywaru z ich gotowania.
  4. Doprowadzam do zagotowania, przykrywam i duszę na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Dodaję śmietanę i przyprawy. Mieszam, aż całość połączy się i podaję posypane szczypiorem. 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *