SK艁ADNIKI
Ciasto jasne:
- 2 jajka,
- 100 g t艂ustego twarogu sernikowego,
- 10 g waniliowego lub 艣mietankowego budyniu w proszku (bez cukru),
- 1 艂y偶ka erytrolu w pudrze,
- 艂y偶ka rozpuszczonego mas艂a lub oleju kokosowego.
Ciasto ciemne:
- 2 jajka,
- 100 g t艂ustego twarogu sernikowego,
- 10 g kakao,
- 1 艂y偶ka erytrolu w pudrze,
- 艂y偶ka rozpuszczonego mas艂a lub oleju kokosowego.
Dodatkowo: 2-3 kostki gorzkiej czekolady.
* podlinkowane (pogrubione) produkty mo偶esz kupi膰 taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Sk艂adniki na ciasta jasne i ciemnie 艂膮cz臋 w oddzielnych miskach.
- Zaczynam od usma偶enia z jednej strony pierwszej porcji ciasta tak jak sma偶ymy nale艣nik (na niedu偶ym ogniu).
- Gdy ciasto zastygnie posypuj臋 gorzk膮 czekolad膮 i wylewam porcj臋 ciasta ciemnego. Przykrywam i czekam, a偶 zastygnie.
- Nast臋pnie roluj臋 (ca艂y czas na patelni).
- Rolk臋 zostawiam na patelnie i obok wylewam porcj臋 jasnego ciasta i dalej post臋puj臋 podobnie jak wcze艣niej.
- Z podanej ilo艣ci sk艂adnik贸w uzyskamy dwie rolady, kt贸re mo偶emy udekorowa膰 wed艂ug uznania.
MAKROSK艁ADNIKI
w ca艂o艣ci (w dw贸ch roladach):
- bia艂ko ok.46 g,
- t艂uszcz ok. 79 g
- w臋glowodany: ok. 23 g
- kalorie ok. 1000 kcal