SKŁADNIKI
Ciasto jasne:
- 2 jajka,
- 100 g tłustego twarogu sernikowego,
- 10 g waniliowego lub śmietankowego budyniu w proszku (bez cukru),
- 1 łyżka erytrolu w pudrze,
- łyżka rozpuszczonego masła lub oleju kokosowego.
Ciasto ciemne:
- 2 jajka,
- 100 g tłustego twarogu sernikowego,
- 10 g kakao,
- 1 łyżka erytrolu w pudrze,
- łyżka rozpuszczonego masła lub oleju kokosowego.
Dodatkowo: 2-3 kostki gorzkiej czekolady.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Składniki na ciasta jasne i ciemnie łączę w oddzielnych miskach.
- Zaczynam od usmażenia z jednej strony pierwszej porcji ciasta tak jak smażymy naleśnik (na niedużym ogniu).
- Gdy ciasto zastygnie posypuję gorzką czekoladą i wylewam porcję ciasta ciemnego. Przykrywam i czekam, aż zastygnie.
- Następnie roluję (cały czas na patelni).
- Rolkę zostawiam na patelnie i obok wylewam porcję jasnego ciasta i dalej postępuję podobnie jak wcześniej.
- Z podanej ilości składników uzyskamy dwie rolady, które możemy udekorować według uznania.
MAKROSKŁADNIKI
w całości (w dwóch roladach):
- białko ok.46 g,
- tłuszcz ok. 79 g
- węglowodany: ok. 23 g
- kalorie ok. 1000 kcal