SKŁADNIKI
- 40 g suchego maku (niemielonego),
- 50 g wiórków kokosowych,
- 30-40 g erytrolu,
- 1 białko jajka (u mnie 40 g),
- opcjonalnie aromat migdałowy.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Białko ubijam ze szczyptą soli. Dodaję słodzik i kontynuuję ubijanie.
- Następnie pozostałe składniki i delikatnie łączę.
- Łyżką układam ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp. 170ºC, aż się zrumienią ok. 10-15 minut (najlepiej obserwować).
MAKROSKŁADNIKI
w całości / w jednym ciastku (10):
- Tłuszcz 51 / 5,1 g,
- Białko 18 / 1,8 g,
- Węglowodany 8 / 0,8 g,
- Kalorie 578 / 57,8 kcal.