Kategorie
Keto wytrawnie

KETO TARTA Z ŁOSOSIEM I BROKUŁEM

Prosty pomysł na obiad lub kolację w stylu keto. Bazą jest sprawdzone, kruche ciasto, które wykorzystuję do przeróżnych tart.

SKŁADNIKI NA CIASTO

SKŁADNIKI NA FARSZ

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE:

  1. Składniki na ciasto łączę do uzyskania zwartej masy. Formuję płaski placek, zawijam w folię i odkładam do zamrażalnika, żeby zastygło.
  2. Brokuł gotuję w lekko osolonej wodzie do poziomu al dente.
  3. Gdy ciasto zastygnie kroję cienko i przekładam do formy tak, żeby pokryć nim spód i boki. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę przez ok. 15  minut w temp. 160-170°C. 
  4. W tym czasie przygotowuję farsz. Do białek i jajka dodaję twaróg, śmietanę, starty ser, czosnek i miksuję. Na upieczonym cieście układam różyczki brokuła i kawałki łososia. Na wierzch przekładam serową masę.
  5. Kontynuuję pieczenie w tej samej temperaturze, aż masa zastygnie (u mnie ok. 20-25 minut).
  6. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.

MAKROSKŁADNIKI

w całości / w jednej porcji (8):

  • Białko 136 /  17 g,
  • Tłuszcz 152 / 219  g,
  • Węglowodany 30 / 3,8 g,
  • Kalorie 2033 / 254 kcal

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *