SKŁADNIKI:
- 350 g tłustego twarogu sernikowego* (może być także kanapkowy połączony z mascarpone),
- 40 g rozpuszczonego masła,
- 2-3 łyżki erytrolu,
- 100-120 ml bardzo mocnego espresso.
Do dekoracji: rozpuszczona czekolada, lekko prażone płatki migdałowe.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE:
- W głębokiej misce umieszczam twaróg, rozpuszczone masło, słodzik i lekko ostudzoną kawę.
- Blednuję przez kilka chwil do uzyskania puszystej i gładkiej masy.
- Podaję z lekko prażonymi płatkami migdałów i/lub rozpuszczoną czekoladą.
MAKROSKŁADNIKI w całości bez dekoracji:
- Białko 30 g,
- Tłuszcz 93 g,
- Węglowodany 10 g,
- Kalorie 987 kcal.