SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie makaronu konjac (u mnie shirataki, 270 g),
- 200 g tłustego twarogu,
- 1 łyżka śmietany 36%,
- 2 łyżki masła,
- 1-2 łyżki erytrolu,
- pół łyżeczki cynamonu,
- garść posiekanych orzechów pekan.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE:
- Na patelni podgrzewam masło. Dodaję makaron konjac oraz słodzik i dokładnie mieszam.
- Po kilku minutach dodaję śmietanę oraz rozdrobniony twaróg. Smażę jeszcze przez kilka minut.
- Podaję posypane cynamonem i pokruszonymi orzechami.
MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI:
- Białko 33 g,
- Tłuszcz 49 g,
- Węglowodany 9 g,
- Kalorie 601 kcal.