SKŁADNIKI
- 1 opakowanie makaronu konjac (u mnie shirataki, 270 g),
- 150 g tłustego twarogu,
- 35 g boczku wędzonego,
- 15 g słoniny wędzonej,
- pół cebuli,
- opcjonalnie 1 łyżka masła klarowanego,
- 1 łyżka majeranku,
- pół łyżeczki pieprzu ziołowego,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Boczek, słoninę i cebulę kroję w kostkę. Smażę, aż zrumienią się. Ewentualnie dodaję masło klarowane.
- Makaron konjac płuczę na sicie. Dodaję do skwarków na patelni. Mieszam co jakiś czas i smażę przez kilka minut.
- Na koniec dodaję rozdrobniony twaróg i dokładnie mieszam. Całość mocno podgrzewam. Na koniec dodaję przyprawy.
MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI
- Białko 29 g,
- Tłuszcz 57 g,
- Węglowodany 9 kcal,
- Kalorie 664 kcal.