Kategorie
Keto desery

JABŁKOWE MUFFINY BEZ MĄKI BEZ NABIAŁU

Przepyszne muffiny w stylu low carb. Niezawodne, proste i smakują całej rodzinie😉

 

SKŁADNIKI

WYKONANIE

  • Do białek dodaję szczyptę soli i ubijam na sztywną pianę. Delikatnie ubijając dodaję żółtka, słodzik oraz wiórki kokosowe. Następnie rozpuszczony tłuszcz, starte jabłko, cynamon oraz wanilię.
  • Ciasto przekładam do foremek na muffiny i piekę w nagrzanym piekarniku przez ok. 25 minut w temp. 170ºC (góra-dół). 
  • Po upieczeniu dodatkowo posypuję cynamonem. 

MAKROSKŁADNIKI

w całości / w jednej muffinie (9):

  • białko 28 / 3,1 g,
  • tłuszcz 135 / 15 g,
  • węglowodany 27 / 3 g,
  • Kalorie 1444 / 160 kcal.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *