SKŁADNIKI:
- 1 dojrzałe awokado,
- 1,5 łyżki masła orzechowego,
- 1,5 łyżki tahini,
- 1-2 łyżki erytrolu,
- 1 łyżka kakao,
- szczypta cynamonu (opcjonalnie),
- garść posiekanych orzechów laskowych,
- 1 kostka gorzkiej czekolady.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE:
- Awokado, tahini, masło orzechowe, słodzik i kakao blenduję do uzyskania aksamitnej, puszystej masy.
- Masę przekładam do pojemnika, przykrywam i wstawiam do zamrażalnika na 3-4 godziny.
- Po tym czasie dzielę na porcje, posypuję pokrojonymi orzechami i czekoladą.
MAKROSKŁADNIKI:
w całości / w jednej porcji (3):
- Białko 21 / 7 g,
- Tłuszcz 82 / 27,3 g,
- Węglowodany 14 / 4,7 g,
- Kalorie 909 / 303 kcal.