SKŁADNIKI:
- 2 jajka,
- 3 łyżki masła, oleju kokosowego lub smalcu,
- 1 łyżeczka mąki kokosowej,
- 20 g startego sera cheddar,
- sól,
- 3 plastry żółtego sera lub starta mozzarella,
- plastry ulubionej wędliny (u mnie kindziuk).
WYKONANIE:
- Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję żółtka. Ubijam chwilę. Następnie łyżeczkę mąki. Na koniec starty ser cheddar i delikatnie łączę.
- Masę przelewam na rozgrzaną patelnię, na której jest już rozpuszczone masło. Smażę pod przykryciem na małym ogniu.
- Po kilku minutach odwracam na drugą stronę. Następnie układam ser żółty (ewentualnie mozzarellę) i ulubioną wędlinę.
- Składam na pół i jeszcze kilka chwil smażę, aż ser rozpuści się i będzie ciąąąąągnąąący 😉
MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI:
- Białko 68 g,
- Tłuszcz 74 g,
- Węglowodany 5 g,
- Kalorie 892 kcal.