SKŁADNIKI
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 6-7 pieczarek,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 3-4 łyżki fasoli lub groszku z puszki,
- solidna garść szczypiorku,
- 1,5 łyżki majonezu,
- opcjonalnie 1 łyżka serka kanapkowego lub gęstej śmietany,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Na patelni podgrzewam oliwę z oliwek i smażę pokrojone w kostkę pieczarki.
- Doprowadzam do lekkiego zrumienia, ewentualnie posypuję solą po zdjęciu z ognia. Odstawiam do ostudzenia.
- Jajka kroję w kostkę, dodaję pieczarki, fasolę lub groszek, szczypiorek i majonez. Mieszam dokładnie, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
MAKROSKŁADNIKI
- Białko 38 g,
- Tłuszcz 73 g,
- Węglowodany 13 g,
- Kalorie 856 kcal.