Kategorie
Keto desery

OBŁĘDNY OMLET Z CZEKOLADĄ KETO, LCHF, LOW CARB

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Na patelni na małym ogniu rozpuszczam tłuszcz.
  2. Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę, dodaję żółtka i ewentualnie słodzik. Ubijam lekko.
  3. Następnie dodaję wanilię, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszam delikatnie. Ciasto przelewam na rozgrzany tłuszcz. Wierzch posypuję pokrojoną czekoladą. Przykrywam i smażę na małym ogniu.
  4. Gdy wierzch ciasta zacznie zastygać omlet dzielę na dwie części i składam na pół. Przykrywam i smażę na małym ogniu jeszcze przez kilka minut z obu stron. 

MAKROSKŁADNIKI:

w całości / w jednej porcji (jeśli podzielimy na 2):

  • Białko 32 / 16 g,
  • Tłuszcz 75 /  37,5 g,
  • Węglowodany 10 / 5 g,
  • Kalorie 858 / 429 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *