Kategorie
Keto pieczywo

| NIEZAWODNE KETO BUŁKI KEFIROWE Jak upiec keto bułki?

Banalnie prosty i sprawdzony przepis na pyszne keto bułki. Polecam.

SKŁADNIKI:

 

WYKONANIE:

  1. Godzinę przed przygotowaniem bułek wyjmuję z lodówki kefir i jajka, żeby miały podobną temperaturę do pozostałych składników.
  2. Wszystkie składniki łączę do uzyskania jednolitej masy. Odstawiam na 10 minut. Po tym czasie lepię bułeczki. Z tej ilości uzyskamy 7 średniej wielkości bułek. Jeśli ciasto klei się do rąk można zwilżyć ręce wodą, dzięki temu sprawnie formujemy bułki.
  3. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę “góra-dół” w temperaturze 140-150ºC przez 30-40 minut (trzeba obserwować).
  4. Po upieczeniu studzę na kratce.

MAKROSKŁADNIKI:

w całości / w jednej bułce (było 7):

  • Białko 45 / 6,4 g,
  • Tłuszcz 60 / 8,6 g,
  • Węglowodany 17 / 2,4 g,
  • Kalorie 858 / 123 kcal.

6 odpowiedzi na “| NIEZAWODNE KETO BUŁKI KEFIROWE Jak upiec keto bułki?”

Zrobiłem bułeczki po raz pierwszy i były bardzo smaczne, ale w ogóle nie wyrosły. A trzymałem się przepisu. Co mogło być przyczyną?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *