SKŁADNIKI:
- 1 białko (ok. 40 g) dużego jajka,
- 60 g drobno pokrojonego wędzonego łososia,
- 50 g (ok. 5 łyżek) sezamu,
- papryka wędzona, papryka ostra, szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE:
- Do białka dodaję pokrojonego łososia. Blenduję do całkowitego rozdrobnienia.
- Dodaję sezam, szczyptę soli i ewentualnie przyprawy (u mnie ostra i wędzona papryka).
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę “góra-dół” w temperaturze 90-100ºC przez 15-17 minut (trzeba obserwować).
MAKROSKŁADNIKI:
w całości / w jednym krakersie (było 12):
- Białko 31 / 2,6 g,
- Tłuszcz 35 / 2,9 g,
- Węglowodany 1,4 / 0,1 g,
- Kalorie 444 / 37 kcal.