SKŁADNIKI
- 250 g tłustego twarogu najlepiej mielonego, sernikowego (może być także kozi lub owczy),
- 50 g rozpuszczonego masła,
- 1 łyżka erytrolu,
- 2 jajka,
- skórka z cytryny,
- 20 g wiórków kokosowych,
- 1 łyżka mąki kokosowej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
DODATKI
- 30 g pokrojonej gorzkiej czekolady (min. 80 % kakao),
- solidna garść pokrojonych truskawek lub innych owoców.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie składniki blenduję do uzyskania jednolitej masy.
- Dodaję pokrojone truskawki i czekoladę. Delikatnie mieszam.
- Przekładam do foremek na muffiny. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę (góra-dół) przez ok. 30 minut w temp. 170-180ºC.
- Można dodatkowo udekorować rozpuszczoną czekoladą.
MAKROSKŁADNIKI
w całości / w jednej porcji (9):
- Tłuszcz ok. 109 / 12 g,
- Białko ok. 58 / 6,4 g,
- Węglowodany ok. 24 / 2,7 g,
- Kalorie 1319 / 147 kcal