Kategorie
Dania obiadowe Keto wytrawnie

SAŁATA Z JAJKAMI I SOSEM CHRZANOWYM

Taką kuchnię lubię najbardziej! Prosto, szybko i smacznie!! I ta zieleń, która cieszy oko!

SKŁADNIKI:

  • pół posiekanej sałaty lodowej,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 małe ogórki konserwowe (można połączyć lub zastąpić kaparami),
  • 25 g kiełków rzodkiewki, 
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka chrzanu,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • sól, pieprz.

WYKONANIE:

Sałatę układam na półmisku, na niej posiekany ogórek i/lub kapary, a potem jajka pokrojone w ćwiartki. Do majonezu dodaję chrzan, sok z cytryny i oliwę, sól i pieprz. Mieszam i polewam  sałatę. Na wierzch układam kiełki.

Smacznego!

 

MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI:

  • tłuszcz ok. 78 g,
  • białko ok. 30 g,
  • węglowodany ok. 10,1 g,
  • kalorie ok. 874 kcal

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *