SKŁADNIKI:
- pół posiekanej sałaty lodowej,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 2 małe ogórki konserwowe (można połączyć lub zastąpić kaparami),
- 25 g kiełków rzodkiewki,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżka chrzanu,
- 2 łyżki oliwy,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- sól, pieprz.
WYKONANIE:
Sałatę układam na półmisku, na niej posiekany ogórek i/lub kapary, a potem jajka pokrojone w ćwiartki. Do majonezu dodaję chrzan, sok z cytryny i oliwę, sól i pieprz. Mieszam i polewam sałatę. Na wierzch układam kiełki.
Smacznego!
MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI:
- tłuszcz ok. 78 g,
- białko ok. 30 g,
- węglowodany ok. 10,1 g,
- kalorie ok. 874 kcal