Kategorie
Dania obiadowe Keto wytrawnie

PROSTA ZUPA KREM Z PAPRYKI

SKŁADNIKI:

  • 2-3 papryki czerwone,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • 2 szklanki pomidorowej passaty,
  • 2-3 szklanki bulionu,
  • 1/4 łyżeczki wędzonej papryki,
  • sól, świeżo mielony pieprz,
  • szczypta cynamonu,
  • ser feta,
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek,
  • świeża bazylia.

WYKONANIE:

Paprykę kroję wzdłuż na 3-4 kawałki, układam z czosnkiem (nieobranym) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temperaturze 200C przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika przekładam do miski przykrywam i odstawiam na 15 minut.

W garnku podgrzewam bulion i passatę. Dodaję obraną i upieczoną paprykę oraz czosnek. Blenduję, doprawiam do smaku. Podaję z pokrojoną fetą, polewam oliwą z oliwek, dekoruję bazylią.

Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *