SKŁADNIKI
- 50 g miękkiego masła,
- 1,5 łyżki mąki migdałowej,
- 1,5 łyżki mąki kokosowej,
- 1,5 łyżki kakao,
- 2-3 łyżki erytrolu w pudrze,
- odrobina aromatu rumowego,
- szczypta soli,
- drobne wiórki kokosowe do obtoczenia.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Do miękiego masła dodaję pozostałe składniki i łączę do uzyskania jednlolitej masy. Jeśli będzie zbyt luźna dodaję jeszcze odrobinę mąki.
- Z masy lepię kulki obtaczam w wiórkach kokosowych, lekko spłaszczam, żeby nadać ciasteczkowy kształt i wstawiam do zamrażalnika na 10 minut.
Makroskładniki w całości:
- białko 10 g,
- tłuszcz 77 g,
- węglowodany 12 g,
- kalorie 782 kcal.