Można przygotować wcześniej, a potem podgrzać. Można także zmienić farsz/dodatki. W każdym wydaniu będą miłym akcentem niejednej imprezy czy spotkania 😉
SKŁADNIKI
- 4 jajka,
- 400 g tłustego twarogu (może być kanapkowy lub sernikowy),
- 3-4 łyżki oliwy,
- 50 g mąki migdałowej,
- 15 g mąki bambusowej / błonnika bambusowego,
- 2-3 łyżki startego parmezanu,
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 niepełna łyżeczka soli,
- dowolne zioła i przyprawy,
oraz
- 1 nieduża czerwona papryka,
- 3-4 pieczarki,
- ćwierć cebuli
- odrobina oliwy do smażenia,
- szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w ebooku:
WYKONANIE
- Na patelni podgrzewam odrobinę oliwy. Dodaję pokrojoną cebulę, następnie paprykę i pieczarki. Smażę przez kilka minut, na koniec posypuję solą. Gdy stracą jędrność wyłączam ogień.
- Składniki na ciasto krótko miksuję. Masę przekładam do foremek do tartaletek (6-7 sztuk). Na wierzchu układam usmażoną paprykę i pieczarki. Ewentualnie posypuję startym serem
- Foremki układam na blasze i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę “góra-dół” w temp. 170ºC przez ok. 30 minut (najlepiej obserwować).