SKŁADNIKI
- 150 g masła orzechowego,
- 50 g rozpuszczonego lub miękkiego masła,
- 40 g mąki migdałowej,
- 2 łyżki mascarpone,
- aromat rumowy.
POLEWA
- 50 g masła,
- 50 g masła orzechowego,
- 50 g gorzkiej czekolady.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Wszystkie składniki energicznie łączę. Powstałą masę przekładam do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i wstawiam do lodówki lub zamrażalnika.
- W garnku z wrzątkiem umieszczam miskę ze składnikami na polewę. Rozpuszczam i łączę do uzyskania gładkiej polewy.
- Zastygniętą masę kroję w kostkę. Każdą kostkę smaruję polewą. Odstawiam do lodówki do zastygnięcia. Po kilku minutach deser gotowy 😉
Makroskładniki w całości / w jednej kostce (20):
- białko ok. 43 / 2,2 g,
- tłuszcz ok. 285 / 14,3 g,
- węglowodany ok. 35 / 1,8 g,
- kalorie 2880 / 144 kcal