SKŁADNIKI
- 2-3 łyżki masła,
- 2 łyżki masła orzechowego,
- 50 g gorzkiej czekolady,
- opcjonalnie 1 łyżka erytrolu,
- 2-3 łyżki mąki migdałowej plus do dekoracji,
- 100 g migdałów w słupkach,
- aromat migdałowy,
- szczypta soli.
Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK.
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- W misce nad gotującą wodą rozpuszczam masło oraz czekoladę.
- Miskę zdejmuję z garnka. Dodaję masło orzechowe, migdały, mąkę, szczyptę soli, aromat i ewentualnie słodzik. Mieszam dokładnie.
- Jeśli masa jest zbyt luźna dodaję odrobinę mąki migdałowej.
- Masę przekładam (po2-3 łyżki) do silikonowych foremek na muffiny (7-8 sztuk). Wierzch posypuję mąką lub drobno posiekanymi migdałami.
- Wstawiam do zamrażalnika na kilknaście minut.