Kategorie
Keto pieczywo

KETO BUŁKA jak CIABATTA Keto bułka BEZ BABKI JAJOWATEJ

Kolejna propozycja, szybka i prosta keto bułka w stylu włoskim.

SKŁADNIKI  

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE  

  1. Jajka, fetę, ocet oraz oliwę blenduję do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Następnie dodaję sypkie składniki i łączę. 
  2. Masę przekładam do formy “keksówki” wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku (góra-dół) w temp. 170⁰C przez 10-15 minut, następnie zmniejszam temp. do 150⁰C i piekę przez ok. 20 minut.
  3.  Studzę na kratce. Kroję po całkowitym ostudzeniu.
Makroskładniki w całości:
  • białko ok. 47 g,
  • tłuszcz ok. 70 g,
  • węglowodany ok. 6,3 g,
  • kalorie ok. 848 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *