SKŁADNIKI
- 150 g serka wiejskiego,
- 3 jajka,
- 1,5 łyżki oliwy,
- 15 g mąki kokosowej,
- 15 g mielonego złotego siemienia lnianego,
- 15 g nasion chia,
- 15 g ziaren słonecznika,
- 15 g ziaren sezamu,
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli.
WYKONANIE
- W misce umieszczam wszystkie składniki (kolejność bez znaczenia) i mieszam do uzyskania jednolitego ciasta.
- Za pomocą łyżki przekładam do silikonowej foremki na donuty i piekę przez ok. 30 minut w temp. 150ºC.
- Bez foremki też można upiec, jednak wtedy bajgle nie będą tak równe i kształtne.
MAKROSKŁADNIKI
w całości / w jednym bajglu (było 9):
- Białko 53 / 5,8 g,
- Tłuszcz 67 / 7,4 g,
- Węglowodany 6,4 / 0,7 g,
- Kalorie 871 / 96,7 kcal.
2 odpowiedzi na “KETO BAJGLE Z ZIARNAMI”
Czy mąkę kokosowa można zastąpić migdałowa?
Może być migdałowa, tylko troszkę więcej trzeba dodać.