Kategorie
Keto desery Keto wytrawnie

KETO KLUSKI Z MAKIEM

Banalnie prosty przepis. I ten roznoszący się po całym domu zapach migdałów, pomarańczy i maku…

SKŁADNIKI

KLUSKI CYNAMONOWE 
MASA MAKOWA

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. W garnku podgrzewam mak, mleczko i masło. Łączę i gotuję przez kilka minut.
  2.  Następnie dodaję wanilię i/lub aromat migdałowy i słodzik i mieszam. Odstawiam.
  3. Makaron konjac dokładnie płuczę na sicie. Na patelni podgrzewam tłuszcz. Dodaję makaron i smażę przez kilka chwil. Następnie dodaję cynamon i słodzik i mieszam. Zmniejszam ogień do minimum, przykrywam i duszę przez 4-5 minuty.
  4. Do makaronu dodaję skórkę z pomarańczy oraz wcześniej przygotowaną masę makową. Całość podgrzewam i mieszam dokładnie. 
  5. Ewentualnie dodaję łyżeczkę miodu.
  6. Podaję z posiekanymi orzechami, migdałami i skórką pomarańczy.

MAKROSKŁADNIKI

– w całości (z miodem) / w jednej porcji (podzieliłam na 3):

  • Białko 48 / 16  g,
  • Tłuszcz 146 / 48,7 g
  • Węglowodany 24 / 8 g,
  • Kalorie  1659 / 553 kcal

– w całości (bez miodu) / w jednej porcji (podzieliłam na 3):

  • Białko 48 / 16  g,
  • Tłuszcz 146 / 48,7 g
  • Węglowodany 15 / 5 g,
  • Kalorie  1620 / 540 kcal* podlinkowane (pogrubione) produkty  możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *