SKŁADNIKI
- 4 filety śledziowe w oleju,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 2 łyżki majonezu,
- 3 łyżki śmietany 18%,
- 1,5 łyżki marynowanego zielonego pieprzu*,
- 1 łyżka przyprawy z suszonymi pomidorami*,
- odrobina soku z cytryny,
- sól, pieprz.
WYKONANIE
- Śledzie kroję w paski, jajka w kostkę.
- Majonez, śmietanę, zielony pieprz oraz przyprawę z suszonymi pomidorami łączę do uzyskania sosu. Doprawiam do smaku sokiem z cytryny, solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaję do pokrojonych śledzi i jajek.
- Mieszam i podaję 😉
MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI
Białko 57 g, Tłuszcz 95 g, Węglowodany 11 g, Kalorie 1131 kcal.