SK艁ADNIKI
- 5 jajek,
- 170 g mielonego siemienia lnianego z艂ocistego odt艂uszczonego,
- 50 g posiekanych orzech贸w w艂oskich, pestek dyni lub innych dowolnych ziaren i orzech贸w,
- 50 g ziaren s艂onecznika,
- 50 g ziaren siemienia lnianego,
- 80 g roztopionego ostudzonego mas艂a mo偶e by膰 mas艂o klarowane,
- 200 g ciep艂ej wody,
- 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia,
- 1 p艂aska 艂y偶eczka soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty mo偶esz kupi膰 taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Wi臋cej pomys艂贸w na keto pieczywo znajdziesz w tym eBooku:
WYKONANIE
- Wszystkie sk艂adniki 艂膮cz臋 mikserem.
- Ciasto przek艂adam do naczynia wy艂o偶onego papierem do pieczenia.
- Piek臋 w nagrzanym piekarniku przez ok. 30-40 minut w temp. ok. 160-170潞C. Studz臋 na kratce.
MAKROSK艁ADNIKI
- w jednej kromce (chleb podzieli艂am na 20) :聽 t艂uszcz ok.聽聽9,4 g | bia艂ko ok.聽6,5 g | w臋glowodany:聽 ok.聽1,7聽 g | energia ok. 122,6 kcal
- w ca艂o艣ci: t艂uszcz ok. 188 g | bia艂ko ok. 130 g | w臋glowodany: ok. 33 g | energia ok. 2452 kca