Kategorie
Keto pieczywo

KETO CHLEBKI BEZ NABIAŁU I BABKI JAJOWATEJ 

Proste, szybkie z chrupiącą skórką. Przyprawy i zioła według uznania.

SKŁADNIKI

Więcej prostych przepisów na keto bułki i bochenki znajdziesz w pakiecie:

WYKONANIE

  1. Do jajek dodaję sypkie składniki, ocet, oliwę, sól i proszek do pieczenia. Mieszam do połączenia. Odstawiam na kilka minut. 
  2. Z ciasta lepię cztery płaskie placki. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (papier smaruję oliwą). Wierzch placków również natłuszczam oliwą i posypuję dowolnymi przyprawami (u mnie czarnuszka, rozmaryn, płatki chili i gruba sól). 
  3. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę przez 10 min. z termoobiegiem w temp. 150ºC, a następnie góra-dół przez 15 min. Jeśli chcemy uzyskać bardziej chrupiącą skórkę możemy wydłużyć czas pieczenia o 7-8 minut. Studzę na kratce, nie muszą być całkowicie wystudzone by można było zajadać 😉 . 
Makroskładniki w całości / w jednym chlebku (4):
  • białko 54 / 13,5 g
  • tłuszcz 100 / 25 g
  • węglowodany 8,4 / 2,1 g
  • kalorie 1190 / 298 kcal.

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *